„Велика илузија“ на сцени Народног позоришта РС

20170310124034_231593

На Великој сцени Народног позоришта Републике Српске у четвртак, 16. марта 2017. године,  премијерно ће бити изведена представа “Велика илузија“ настала по мотивима драме Џорџа Ф. Вокера “Бјекство од среће”, у режији Драгана Остојића.

„Већ одавно није питање ко је луд, него ко је нормалан? Негде смо се погубили у лудилу које смо сами изабрали. Кажу да је нормалан онај који разликује добро и зло. Ваљда знамо шта је зло. Добро је по естетици крајњи домет лепог. Значи лепо је добро. Људскост, истинитост, пожртвовање. Ова представа је настала из потребе за добрим. Или бар као утеха да је то могуће.“, рекао је о представи сам редитељ.

Улоге у представи повјерене су Николини Фригановић, Ањи Илић, Драгани Марић, Наташи Перић, Бојану Колопићу, Александру Стојковићу, Зорану Станишићу и Данилу Керкезу.

Сценограф представе је Драгана Пурковић Мацан, костимограф је Јелена Видовић, за сценски покрет је задужен Саша Јовановић, за музику је задужен Петар Топаловић (СОПОТ), лектори су Милорад Телебак и Наташа Кецман, а помоћник редитеља је Белинда Божичковић.

 

 

 

By