„Велика илузија“ премијерно изведена у Народном позоришту

dsc_6000

Помоћник министра за културу у Министарству просвјете и културе Републике Српске Тања Ђаковић присуствовала је премијерном извођењу представе „Велика илузија“ у Народном позоришту Републике Српске синоћ у Бањој Луци.
У представи „Велика илузија“, коју је режирао Драган Остојић по мотивима драме Џорџа Ф. Вокера “Бјекство од среће”, улоге су повјерене Николини Фригановић, Ањи Илић, Драгани Марић, Наташи Перић, Бојану Колопићу, Александру Стојковићу, Зорану Станишићу и Данилу Керкезу.
„Већ одавно није питање ко је луд, него ко је нормалан. Негде смо се погубили у лудилу које смо сами изабрали. Кажу да је нормалан онај који разликује добро и зло. Ваљда знамо шта је зло. Добро је по естетици крајњи домет лепог. Значи лепо је добро. Људскост, истинитост, пожртвовање. Ова представа је настала из потребе за добрим. Или бар као утеха да је то могуће“, рекао је о представи сам редитељ.
Премијерном извођењу представе „Велика илузија“, иначе трећој премијери у 87. сезони националног позоришта, поред бројне публике, присуствовали су и званице из културног и јавног живота Републике Српске.

By