Заједничко насљеђе погледало више од 8.000 посјетилаца

teme-i-ideje-2

Изложбу Теме и идеје: Српско сликарство 1900–1941 реализовану у сарадњи са Галеријом Матице српске из Новог Сада у Музеју савремене умјетности Републике Српске у протеклом периоду погледало је више од 8.000 хиљада посјетилаца, саопштено је из Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Од свечаног отварања изложбе, приређеног поводом обљежавања 22. априла Дана града Бања Луке, па до њеног затварања 30. јуна бројна публика могла је да ужива у умјетничким дјелима најзначајнијих српских сликара прве половине XX вијека.

Поред индивидуалних посјета Музеју, забиљежене су и бројне групне посјете основних и средњих школа, студената и предшколских установа.

„Гостовањем ове изложбе и заједничком дугогодишњом сарадњом са Галеријом Матице српске из Новог Сада испунили смо и примарни циљ који је имала ова поставка у МСУ РС, а то је да заједничко наслијеђе учинимо доступним, занимљивим и видљивијим широј публици, посебно млађим узрастима који су имали јединствену прилику да уживају у драгоцјеним умјетничким дјелима од иузезтне важности у историји српске модерне умјетности“, наводи се у саопштењу.

By