Изложба „Владо Милошевић-гудачки квартети“

e0a71-vlado-milosevic

У оквиру манифестације „ Дани Владе С. Милошевића 2017“, у Културном центру Бански двор у уторак, 18. априла, у 19:45 часова биће отворена изложба „Владо Милошевић – гудачки квартети“. Кустос изложбе је Сања Пупац, кустос етномузиколог Музеја Републике Српске.

Изложба приказује причу о животу и дјелу Владе С. Милошевића, огиналне партитуре гудачких квартета, који ће бити изведени на концерту, умјетникову виолину, као и аудио-визуелне примјере који ће се моћи погледати и послушати у електронској форми. Ријеч је о само једном малом дијелу богате збирке о Влади Милошевићу коју посједује Музеј Републике Српске.

Владо С. Милошевић је свој дуги и плодоносни радни вијек, такорећи цијели свој живот, посветио музици. Његово интересовање за музику није се заустављао на једној области музичког стваралаштва. Био је етномузиколог, композитор, музички педагог, диригент, оснивач и директор Музичке школе у Бањој Луци по коме она данас и носи име.

Изложбу организује Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци и Музиколошко друштво Бања Лука.

Дани Владе С. Милошевића су традиционална културна манифестација установљена поводом обиљежавања годишњице рођења академика Владе С. Милошевића.

By