Изложба слика”Служити љубави” у Музеју Херцеговине

У Музеју Херцеговине у Требињу отворена је изложба слика академског сликара Зорана Чалије из Београда, под називом “Служити љубави”.

У галерији музеја посјетиоци могу да погледају тридесетак радова из његовог најновиојег циклуса слика, инспирисаних Византијом.
Критичари за Зорана Чалију Чарлија кажу да је изузетно аутентичан сликар и истински заљубљеник у умјетност. На сликама које су изложене у Музеју Херцеговине , инспирисаних Византијом, али и како сам аутор каже, страдањем српских светиња на Косову и Метохији , назиру се форме светитеља , ореола, хришћанских мотива.

Академски сликар Зоран Чалија Чарли каже да су радови настали у посљедње четири године и да су заправо свједочанство о страдању наших манастира и икона на Метохији.

Организацијом изложбе Зорана Чалије, Музеј Херцеговине наставља традицију да сваке године представи по једног афирмисаног умјетника поријеклом из Херцеговине, а који је стекао значајну умјетничку репутацију ван свог завичаја.

“Овог пута смо се одлучили за Зорана Чалију који је поријеклом из Невесиња, а живи и ради у Београду, исто тако представљамо и младе умјетнике”, навела је директорка Музеја Херцеговина, Ивана Грујић.

Изложбу , која је у оквиру Требињског културног љета организована уз подршку града Требиња, посјетиоци Музеја Херцеговине могу да погледају до 18. августа.

By