Изложбу МСУРС у Москви посјетили руски званичници

img_8388

Отварању Међународног фестивала “Интермузеј 2018” у Москви на којем ове године учествовао и Музеј савремене умјетности Републике Српске присустволо је неколико хиљада званица, медија и више од 420 учесника.

Прије званичног отварања Интермузеја 2018,  висока делегација коју су предводили потпредсједница руске владе Олга Голодетс, замјеница Димитрија Медведева и министар културе Руске федерације Владимир Медински  посјетили  су  изложбу   „Простор, облик, додир“  коју је МСУРС приредио за “Интермузеј 2018”.

На церемонији отварања говорили су Олга Голодетс, потпредсједница руске владе, Владимир Медински, министар културе Руске федерацје, Михаил Пјотровски , директор  музеја Ермитаж и Андреа Рихтер,  директорица Форума славенских култура.

Ово је била посебна прилика да директорица МСУРС др Сарита Вујковић и Андреа Рихтер, директорица Форума славенских култура представе уваженим посјетиоцима пројекат са којим се МСУРС  представља на овом престижном фестивалу, који је за ову прилику прилагођен на руском језику. Током разговора, уважени  гости су исказали велико интересовање за овај пројекат и предложили сарадњу наше институције са Државним умјетничким музејом „Пушкин“, престижном институцијом за интернационалну сарадњу.

Церемонији отварања присуствовао је  и Душан Перовић, шеф Представништва Републике Српске у Русији које пружило подршку МСУРС у реализацији овог пројекта у Москви.

By