Konkur Nevid teatra za originalni dramski tekst i dalje otvoren

„Nevid teatar“ iz Banjaluke produžio je rok za prijavu radova na Javni konkurs za originalne dramske tekstove u okviru projekta «Obrazovanje kroz igru», koji ostaje otvoren do 3. marta 2019. godine, do 23 časa i 59 minuta.

„Nevid teatar“ je u okviru ovog projekta,  koji se provodi kroz zajednički projekat UN-a „Dijalog za budućnost”, pozvao kreativne mlade autore i autorke od 18 do 30 godina koji žive u BiH da prijave svoje ideje za originalne dramske tekstove namijenjene djeci uzrasta od tri do 11 godina. Teme su kulturna raznolikost u BiH, u smislu putopisa Bosnom i Hercegovinom – o gradu, opštini i selu u kojem žive, prirodnim ljepotama i životinjskom svijetu, te materijalnom i nematerijalnom blagu BiH.

Tekst konkursa dostupan je na portalu eKultura (Javni konkursi).

«Obrazovanje kroz igru» Nevid teatra jedan je od 24 odabrana projekta koji se finansira u okviru zajedničkog projekta UN-a: „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“, a sufinansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Zajednički projekat „Dijalog za budućnost“ je zajednička inicijativa Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih nacija. Agencije Ujedinjenih nacija: UNICEF, UNESCO i UNDP u saradnji sa Predsjedništvom BiH zajednički implementiraju projekat s ciljem dugoročne izgradnje mira i poboljšanje društvene kohezije u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o uslovima učešća, nagradama i rezultatima konkursa možete pročitati na stranici projekta: www.obrazovanjekrozigru.com.

By