Културни центар Источно Ново Сарајево

Културни центар Источно Ново Сарајево основала је општина Источно Ново Сарајево 2003. године и задовољава потребе за културом грађана општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Основна дјелатност је позориште, али се бави организациојом и реализацијом и осталих културних и умјетничких садржаја. Тренутно располаже са мултимедијалном салом са 180 до 200 мјеста, комплетно свјетлосно и тонски опремљеној. Посједује видео и биоскопску опрему. У сопственој галерији организује изложбе из области ликовних умјетности.

Бави се организовањем културних и других приредби, организовањем концерата, ревија дугометражних и краткометражних филмова, промоција књига и публикација.

Културни центар Источно Ново Сарајево организује Међународни фестивал малих сцена – монодрама Српске, те Светосавске, Васкршње и Спасовданске културне свечаности.

Суорганизатор је и других културних манифестација као што су: „Лут-фест“, међународни фестивал луткарских позоришта за дјецу, Међународни фестивал документарног и краткометражног филма те Дана поезије за дјецу.

У оквиру Културног центра ради професионална позоришна сцена, драмски студио са школом глуме,  школа сликања и плесни студио.

 

Контакт:

Културни центар Источно Ново Сарајево

Стефана Немање 6, Источно Ново Сарајево

Тел/факс: +387 57 342 842

Моб:          +387 65 872 670

E-mail: kuckuc@teol.net

By