Награде – круна напорне позоришне сезоне

%d0%b1%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80

 

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош рекао је да четири награде које је ова позоришна кућа за представу “Бунар” освојила на 36. Позоришним играма БиХ у Јајцу представљају круну напорне позоришне сезоне.

Барош је поводом овог успјеха нагласио да је он изузетан јер је представа рађена искључиво домаћим снагама, а добар резултат остварен је у веома јакој конкуренцији.
“Ово је било пето учешће на фестивалу у Јајцу, гдје је највећи успјех остварен 2010. године када смо побиједили са представом жГробница за Бориса Давидовичаж”, навео је Барош.

Он је најавио паузу у раду позоришта до 15. августа, када ће почети рад на новој представи “Лажа и паралажа” Јована Стерије Поповића, у режији Ђурђе Тешић из Београда.

Злата Когелник која је, иако у пензији од 2005. године, активан члан приједорског позоришног ансамбла, каже да јој је веома значајна награда за најбоља глумачка остварења коју је добила за улогу мајке у представи “Бунар”.

Дарко Цвијетић, који је освојио награду стручног жирија за најбољу режију, истиче да су сви чланови ансамбла у овој представи чинили тим и досегнули једну дозу искрености.

Награда за најбољу сценографију припала је Владимиру Влачини који је рекао да му је ова награда веома важна.

By