Није фаца ко хејт баца

nubrs-658x478

Проглашење побједника конкурса „Није фаца ко хејт баца” и уручење наградa награђеним тимовима одржаће се у сриједу, 14. марта у 12.00 часова у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

На овај конкурс стигло је преко 600 радова из 167 основних школа из цијеле Босне и Херцеговине, што је добар показатељ заинтересованости ученика и школа и успјешности самог конкурса.

Конкурсом „Није фаца ко хејт баца“ за ученике основних школа компанија Микрофин жељела је подстаћи основце на размишљање о другарству и проактивно дјеловање у ситуацијама вршњачког насиља. Циљ конкурса је био да другарство као тема поново дође на дневни ред. Циљ конкурса је и да се награде и охрабре оригиналне идеје, тимски рад те истакну у први план креативна дјеца, која не добијају довољно пажње у мору лоших вијести и ексцесних ситуација које су преплавиле медије.

Дјеца су имала прилику да пошаљу своје радове у сљедећом катагоријама:

  • Кратки филмови или музички видео-спотови на тему другарства
  • Мултимедијални рад
  • Литерарни рад, новинарски текст, хип-хоп/реп пјесма
  • Иницијатива или програм

Стручни жири, који чине Љубиша Савановић, глумац Народног позоришта, Душица Илић, професор разредне наставе и Тања Супар-Трифуновић, књижевница, вриједно је радио и из великог броја одличних радова издвојио ужи избор:

ОШ „Цазин ИИ“ Цазин, ОШ „Ћирило и Методије“ Приједор, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Добој, ОШ „Георги Стојков Раковски“ Бања Лука, ОШ „Горње Прекоуње – Рипач“ Бихаћ, ОШ „Хамдија Крешевљаковић“ Градачац, ОШ „Иван Горан Ковачић“ Бања Лука, ОШ „Јован Дучић“ Залужани, ОШ „Кулин Бан“ Високо, ОШ „Никола Тесла“ Прњавор, Прва основна школа Велика Кладуша (у двије категорије), ОШ „Свети Сава“ Билећа, Школа за одгој и рехабилитацију особа с потешкоћама у психо-физичком развоју Зеница, Трећа основна школа Мостар.

By