„Ноћ музеја“ ствара  приснију везу са публиком

„Министарство просвјете и културе изузетно цијени настојања свих музејских установа у Српској да достојно оправдају припадност великој европској породици музеја, нудећи у ᾽Ноћи музеја᾽  програме и различите културне садржаје за све укусе и за све генерације“, рeклa je пoмoћник министрa зa културу Taњa Ђaкoвић нa кoнфeрeнциjи зa нoвинaрe уприличeнoj oвим пoвoдoм у Mузejу сaврeмeнe умjeтнoсти Рeпубликe Српскe.

Прилику да уживају у културном програму организованом поводом Ноћи музеја, поред грађана Бање Луке, имаће и публика у Требињу, Бијељини, Сребреници и Фочи.

„Ова манифестација представља важан корак у унапређењу музејске дјелатности, али и важан корак у остваривању једног од пет стратешких циљева Министарства кад је ријеч о култури, а то је културна писменост у заједници – активна публика“, рекла је Ђаковићева.

Директор Музеја савремене умјетности др Сарита Вујковић представила је овогодишњи концепт, као и визуелни идентитет овогодишње, тринаесте по реду Европске ноћи музеја.

Шефица Канцеларије ЕУ у Бањој Луци Александра Вагнер истакла је важност и значај ове манифестације, као и да је у фокусу овогодишње Ноћи музеја изложба ПУНКТУМИ – Збирка иностране умјетности МСУРС.

Портпарол компаније Мтел Јелена Максимовић нагласила је да је ова компанија  вјеран пријатељ ове манифестације.

Музеј савремене умјетности Републике Српске придружио се 2006. године обиљежавању Ноћи музеја као прва музејска институција из БиХ, а на позив Министарства културе и информација Републике Француске. Програм Ноћи музеја у организацији Музеја савремене умјетности подразумијева богат и визуелни и музички програм који се одвија у простору Музеја, као и на платоу испред саме зграде Музеја.

By