„Noć muzeja“ stvara  prisniju vezu sa publikom

„Ministarstvo prosvjete i kulture izuzetno cijeni nastojanja svih muzejskih ustanova u Srpskoj da dostojno opravdaju pripadnost velikoj evropskoj porodici muzeja, nudeći u ᾽Noći muzeja᾽  programe i različite kulturne sadržaje za sve ukuse i za sve generacije“, rekla je pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković na konferenciji za novinare upriličenoj ovim povodom u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Priliku da uživaju u kulturnom programu organizovanom povodom Noći muzeja, pored građana Banje Luke, imaće i publika u Trebinju, Bijeljini, Srebrenici i Foči.

„Ova manifestacija predstavlja važan korak u unapređenju muzejske djelatnosti, ali i važan korak u ostvarivanju jednog od pet strateških ciljeva Ministarstva kad je riječ o kulturi, a to je kulturna pismenost u zajednici – aktivna publika“, rekla je Đakovićeva.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti dr Sarita Vujković predstavila je ovogodišnji koncept, kao i vizuelni identitet ovogodišnje, trinaeste po redu Evropske noći muzeja.

Šefica Kancelarije EU u Banjoj Luci Aleksandra Vagner istakla je važnost i značaj ove manifestacije, kao i da je u fokusu ovogodišnje Noći muzeja izložba PUNKTUMI – Zbirka inostrane umjetnosti MSURS.

Portparol kompanije Mtel Jelena Maksimović naglasila je da je ova kompanija  vjeran prijatelj ove manifestacije.

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske pridružio se 2006. godine obilježavanju Noći muzeja kao prva muzejska institucija iz BiH, a na poziv Ministarstva kulture i informacija Republike Francuske. Program Noći muzeja u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti podrazumijeva bogat i vizuelni i muzički program koji se odvija u prostoru Muzeja, kao i na platou ispred same zgrade Muzeja.

By