Objavljen konkurs „Zašto je kultura (meni) važna?“

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, raspisalo je konkurs za podršku učenicima srednjih škola u Republici Srpskoj koji imaju afiniteta za umjetnost pod nazivom «Zašto je kultura (meni) važna?» a koji se odnosi na  šest oblasti umjetnosti.

Svi zinteresovani učenici srednjih škola pozvani su da dostave svoje radove o poimanju kulture i njene važnosti u društvenoj zajednici u sljedećim oblastima: likovna, primijenjena umjetnost i dizajn (slikarstvo, skulptura, video-rad, performans, scenografija, ilustracija, kostim, dizajn plakata), fotografija (umjetnička fotografija), književnost (pripovijetka/kratka priča ili poezija), dramska umjetnost (monolog, dramski tekst ili scenario za kratki film), film (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni ili video-esej) i muzika (kompozicija ili interpretacija).

Iz svake oblasti biće nagrađena po tri rada.

Konkurs ostaje otvoren do 11. februara 2019. godine, a uslovi za prijavu, koji su precizirani posebno prema oblastima na koje se konkurs odnosi, dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture i na portalu e-Kultura (www.ekulturars.com ).

By