Подршка за 18 издавачких пројеката

zgrada-vlade-1

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је резултате Јавног конкурса за суфинансирање пројеката из области издавачке дјелатности у 2018. години, према којима ће бити суфинансирано 18 издавачких пројеката средствима у укупнoм износу од 49.000 марака.

Према овим резултатима, биће суфинансирано 12 издавачких пројеката из категорије нови рукописи, два издавачка пројекта из категорије књижевних превода  и четири пројекта из категорије часописи из области књижевности, културе и умјетности.

На Јавни конкурс, који је био отворен од 10. априла до 11. маја ове године, пријављено је укупно 68 издавачких пројеката.

Оцјену и стручно вредновање поднесених пројеката за суфинансирање, у складу са општим и посебним критеријумима прописаним јавним конкурсом, извршила је Комисија за оцјену и стручно вредновање пројеката из наведених области.

Резултати Јавног конкурса за суфинансирање пројеката из области издавачке дјелатности у 2018. години доступни су на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе и на порталу еКултура (www.ekulturars.com).

 

By