Посјета министра вањских послова БиХ Павиљону БиХ у Венецији

03

Министар вањских послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак посјетио је 30. јула 2017. године Павиљон Босне и Херцеговине на 57. Венецијанском бијеналу. Делегацију Министарства вањских послова коју је предводио министар Црнадак, као и Генералног конзула Босне и Херцеговине у Милану Игора Бабића, те представнике Амбасаде Босне и Херцеговине у Итaлији, дочекала је комесар Павиљона БиХ, директорица Музеја савремене умјетности Републике Српске др Сарита Вујковић.

Комесар Павиљона БиХ представила је уваженим гостима концепт изложбе „University of Disaster“, у оквиру које Босну и Херцеговину на овогодишњем Венецијанском бијеналу представља умјетник Раденко Милак, у сарадњи са словеначким умјетником Романом Урањеком и гостујућим интернационалним умјетницима.

У разговору са министром Црнатком, комесар Павиљона БиХ истакла је важну улогу овог Министарства као и наше Амбасаде у Италији приликом процеса реализације Павиљона БиХ, без чијег ангажмана и гаранција не би било могуће успјешно  реализовати овако комплексне пројекте 2013. и 2017. године.

Министар Црнадак овом приликом подржао је иницијативу континуираног  представљања наше земље на највећој свјетској смотри савремене умјетности, као и на Бијеналу архитектуре, те исказао пуну подршку свим активностима Музеја савремене умјетности Републике Српске.

By