Potpisan sporazum sa Narodnim muzejom u Nišu

Povodom potpisivanja Protokola o saradnji, delegacija Muzeja Republike Srpske je 23. novembra 2018. godine posjetila Narodni muzej u Nišu.

Protokol su potpisali direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić i direktor Narodnog muzeja u Nišu, Nenad Spasić, a potpisivanju su prisustvovali muzejski savjetnik Milka Đukić, arheolog Muzeja RS, te pomoćnik direktora Narodnog muzeja, Vesna Crnoglavac, viši kustos arheolog.

Ovaj Protokol o saradnji Narodnog muzeja u Nišu i Muzeja Republike Srpske definiše međusobne odnose sa ciljem iniciranja, jačanja i unapređenja zajedničkih projekata i programa u oblasti muzejskih djelatosti. Pored toga, protokol obuhvata organizovanje, razmjene i održavanje tematskih muzejskih izložbi, razmjenu profesionalnih iskustava iz oblasti muzeologije, razmjenu osoblja kako bi se sproveli zajednički projekti kao i razmjenu informacija od zajedničkog interesa.

Potpisivanje ovog Protokola predstavlja novi značajni korak za Muzej Republike Srpske. Već potpisani sporazumi sa Enografskim muzejom u Beogradu i Muzejom Vojvodine u Novom Sadu, urodili su do sada brojnim izložbama te realizovanim projektima i muzejskim programima, koji jačaju muzejsku djelatnost u cijelom regionu.

By