Промоција каталога „Паралеле“ и музичко-визуелни перформанс

plakat-zadruga

Поводом затварања изложбе „Паралеле“Слободана Видовића и Радослава Тадића, у Музеју савремене умјетности Републике Српске сутра, 8. фебруара у 19.00 часова, биће представљена пратећа публикација – каталог ове изложбе и одржан музичко-визуелни перформанс.

Уз обимну фото документацију радова и биографске податке двојице умјетника, публикација „Паралеле“ садржи и опсежан ауторски текст кустоскиње изложбе Жане Вукичевић. Текст је конципиран као аналитичко саглeдавање два различита умјетничка израза аутора који паралелно дјелују на савременој сцени Републике Српске током посљедње деценије, пружајући увид у позиције савремене сликарске праксе на овом простору.

Уз промоцију каталогa, за публику ће бити приређен и посебан музичко-визуелни перформанс, који ће извести бенд „Задруга“. Овај састав постоји двије године и чине га Слободан Видовић (бубњеви, вокал), Немања Николић (гитара, бас и вокал) и EБE – 3 (виртуелни вокал). Осим ауторске музике „Задруга“изводи музичке импровизације и фузију рока, џеза и етно панка уз присуство необичног виртуелног вокала  EБE – a.

Да заједничко дружење прође у добром расположењу побринуће се и Бањалучка пивара, која ће за посјетиоце овог догађаја обезбиједити бесплатно Нектар пиво.

By