Промоција поштанске марке „Умјетност“ у Музеју савремене умјетности

20180219152434_465539

У Музеју савремене умјетности Републике Српске данас, 20. фебруара 2018. године, биће промовисана пригодна поштанскa маркa под називом „Умјетност“.

С обзиром да je Музеј савремене умјетности Републике Српске био један од главних иницијатора учешћа БиХ на највећој смотри савремене умјетности „Венецијанском бијеналу“ 2013. и 2017. године, када су представљени радови умјетника Младена Миљановића и Раденка Милака, Поште Српске су издавањем пригодне поштанске марке жељеле дати свој допринос и  подршку у развоју савремене умјетничке сцене на простору Босне и Херцеговине.

Марку ће промовисати Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске, Сарита Вујковић, директор Музеја савремене умјетности Републике Српске, те  Младен Миљановић и Раденко Милак, умјетници чија су дјела представљена на маркама.

Пригодна поштанска марка „Умјетност“ биће издата, на основу Програма о издавању поштанских марака и вриједносница за 2018. годину, номиналних вриједности 0,90 и 1,70КМ и тиражом од 15.000. Уз пригодно издање поштанске марке, биће издат и пригодни или ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада.

Аутор овог издања је Небојша Ђумић, графички дизајнер Пошта Српске, а мотиви на маркама су сегменти из умјетничких дијела, изложбених пројеката, поменутих умјетника, који су представљени на Венецијанском бијеналу, a након тога су постали дио музејског фундуса.

By