Честитка министра Малешевића музејима

ministar-malesevic-1

Поводом манифестације „Европска ноћ музеја“, која се обиљежава 20. маја, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је честитку свим музејима у Републици Српској.

У честитки се, између осталог, каже:

„Изузетно цијеним настојања свих музејских установа у Српској да достојно оправдају припадност великој европској породици музеја, нудећи у ᾽Ноћи музеја᾽ програме и различите културне садржаје за све укусе и за све генерације.“

Цијенећи значај музеја у Српској, министар Малешевић је нагласио: „Отварајући врата посјетиоцима на овај начин, музеји им откривају другачији свијет и нове везе са културом и умјетношћу, али и буде свијест о важости свега што баштини свака од њих, као огледало нашег културног идентитета“.

Он је додао да ова манифестација представља важан корак у унапређењу музејске дјелатности и стварању присније везе са публиком.

„Програми које нуде музеји у Републици Српској из године у годину су све богатији, а публика све бројнија. На овај начин се стварају и његују поклоници културне дјелатности која живи у музејима, али истовремено и доприноси дугорочном развоју културе Републике Српске“, истакао је у честитки министар Малешевић.

Он је пожелио да „свјетла у свим нашим музејима остану дуго упаљена“.

By