Народна и универзитетска библиотека Републике Српске

Модерна библиотека је спој иноформатичког центра и храма културе. Више него икада до сада, она је окренута свим грађанима, без обзира на узраст, пол, социјални статус, образовни ниво, вјерску и националну припадност.

Модерна библиотека је стални позив и изазов да се сазна и научи више, да се активно дјелује у свијету који се мијења свакодневно, остављајући иза себе оне који се задовољавају наученим и окрећу главу од величанствених достигнућа данашњице.

Модерна библиотека је прихватила изазове времена и одговара на њих убједљивошћу својих колекција, свога знања, своје радозналости.

  • Позивамо све младе, који су тек проходали, да дођу у библиотеку како би наставили да расту скупа с њом, у окружењу које ће их оспособити за школско доба које је било и остало најљепше доба живота. Једном освојени простор библиотеке постаће за цијели живот простор другог дома.
  • Позивамо све ђаке да дођу у библиотеку у потрази за књигама, информацијама, разонодом, дружењем са истомишљеницима. Улазак у библиотеку јесте улазак у бољи свијет, који је пун тајни за које кључеве чувају библиотекари. Консултујући их, откривате информације и знања која вас оспособљавају за будући позив, за свијет који је постао повезан у глобалну информатичку мрежу. У библиотеци се успоставља трајна веза са свим свјетским информатичким ресурсима. Успоставите и ви трајну везу с библиотеком.
  • Позивамо све оне који су у напону снаге и радног елана забринути над сталном потребом да се стичу нова знања и да се непрекидно учи, ми смо сервис управо за такве потребе и захтјеве. Тешко ћемо промијенити вријеме, лакше је мијењати себе.
  • Позивамо све оне чији је активни радни вијек прошао, библиотека нуди обиље различитих дарова да се настави квалитетан живот и да се надокнади пропуштено. Књиге су биле и остале најбољи пријатељи.
  • Позивамо све оне који желе да партиципирају у промјенама својим стваралаштвом, умјетничком или информатичком креативношћу. У библиотеци можете да представите другима свој поглед на свијет, своја остварења, своје пјесничке, прозне и ликовне снове.

Добродошли у библиотеку 21. вијека, она је отворена за све изазове.

Контакт

Народна и универзитетска библиотека Републике Српске
Јеврејска 30
78 000 Бања Лука
Телефон: 051/215-859
direkcija@nub.rs
www.nub.rs

By