Побједници првог квиза „ Музеји у покрету“

У Музеју савремене умјетности Републике Српске започела је реализација пројекта „Музеји у покрету“, који има за циљ побољшање квалитета едукативне сарадње музејских установа са основним школама. Прва фаза овог пројекта који ће се реализовати у 28 општина подразумијевала је специјалан едукативни програм у коме су учествовали ђаци шестих и седмих разреда из четири основне школе у Бањалуци (ОШ „Иво Андрић“, ОШ Бранко Ћопић“, ОШ „Јован Јовановић – Змај“ и ОШ „Алекса Шантић“). Током трајања едукативног програма ученици и ученице су били у прилици да се упознају са радом Музеја, да обиђу актуелну изложбу „Перцепције: Цвијет је најљепши кад је неубран“ уз припремљено специјално вођење кроз изложбу. Након обиласка музеја, ученици су уз кустосе музеја и бањалучког глумца Душка Мазалицу учествовали у интерактивном квизу из области ликовне умјетности.

Наши основци показали су завидно знање из области ликовне умјетности, након два полуфинала и неизвјесне финалне борбе, побједу су однијели ученици Ана Максимовић, Андреј Кнежевићу, Милош Шкрбић и наставница ликовне културе Свјетлана Лазић из “Основне школе Јован Јовановић Змај” који су освојили вриједне награде и побједнички пехар.

Пројекат “Музеји у покрету” реализује се у сарадњи са Земаљским музејом БиХ, под покровитељством канцеларије УНЕСКО-а у БиХ.

Пројекат се реализује у склопу пројекта „Дијалог за будућност”: Ка праведнијем друштву: Промовисање социјалне кохезије и разноликости у БиХ”, који имплементирају УНЕСКО, УНДП и УНИЦЕФ у партнерству са Предсједништвом Босне и Херцеговине. Пројекат „Дијалог за будућност” се финансира средствима Уреда Уједињених нација за подршку изградњи мира / Фонда за изградњу мира (ПБФ).

By