Rezultati konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću u 2018. godini

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate Javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću u 2018. godini, prema kojim će biti podržan 21 projekat u ukupnom iznosu od 153.980,00 KM. Iz oblasti decentralizacije u kulturi biće sufinansirano 20 projekata i iz oblasti međunarodne saradnje jedan projekat.

Pravo učešća na konkurs, koji je bio otvoren do 14. septembra 2018. godine, imale su organizacije, udruženja građana i ustanove registrovane za obavljanje kulturne djelatnosti u Republici Srpskoj. Na konkurs je pristiglo ukupno 29 prijava za sufinansiranje projekata, i to 26 projekata iz oblasti decentralizacije u kulturi i tri projekta iz oblasti međunarodne saradnje.

Komisija za ocjenjivanje i vrednovanje projekata je, na osnovu opštih i posebnih kriterijuma utvrđenih Pravilnikom o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, izvršila procjenu, vrednovala i bodovala projekte te predložila listu projekata sa iznosima za njihovo sufinansiranje.

Rezultati konkursa

By