Rezultati Javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti u 2018. godini

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate Javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti u kategorijama proizvodnje domaćih kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, za 2018. godinu,  prema kojim će biti podržana proizvodnja tri filma, u ukupnom iznosu od 60.000 maraka. Dva filma su u kategoriji dokumentarnog i jedan u kategoriji animiranog filma.

Pravo prijave na konkurs, koji je bio otvoren od 18.09. do 19.11.2018. godine, imali su svi zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno, privredna društva, koja su upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), koji se vodi za teritoriju Republike Srpske, a čija je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela.

Ukupno je na konkurs bilo prijavljeno pet projekta, a od toga tri projekta u kategoriji dokumetarnog filma, jedan u kategoriji kratkog igranog filma i jedan u kategoriji animiranog filma.

Komisija za ocjenu i stručno vrednovanje projekata iz oblasti navedenih u konkursima je na osnovu ispunjenosti uslova, opštih i posebnih kriterijuma, utvrđenih u ovom javnom konkursu za sve kategorije pojedinačno, izvršila procjenu, vrednovala i bodovala projekte te predložila listu projekata sa iznosima za njihovo sufinansiranje.

Rezultati Javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti u 2018. godini

By