Udruženje likovnih umjetnika Prijedora – ULUPD

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora-ULUPD osnovano je  11. decembra 2010. godine na prvoj konstitutivnoj sjednici Skupštine. Uz pomoć i saglasnost Opštine, jednoglasno je prihvaćena ideja da se u Prijedoru osnuje udruženje likovnih stvaralaca.

Udruženje broji oko 30 članova – akademskih slikara, profesora likovne kulture, likovnih pedagoga i drugih likovnih stvaralaca koji su se svojim radom dokazali na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim izložbama. Udruženje je prošle godine osnovalo nagradu za najbolji mural “Paola de Maninkor”, prvu te vrste u regiji.

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora osnovano je s ciljem da aktivno radi na poboljšanju postojećeg stanja u kulturi grada, bilo da se o njemu misli u pravcu ponude kulturnih sadržaja za javnost ili ponude i poboljšanja radnih i životnih uslova za likovne stvaraoce. Često udruženje organizuje projekte kroz čiju se realizaciju pokušavaju, bar djelomično, sanirati oba ova problema.

Sa istom idejom doprinosa razvoju kulture Udruženje likovnih umjetnika Prijedora pokrenulo projekat pod nazivom „Prijedor – grad murala“.

Kontakt:

Udruženje likovnih umjetnika Prijedor
Adresa: Nikole Pašića bb (Muzej Kozare), Prijedor
Telefon/faks: 052  211  334

Mejl: ulup.pd@gmail.com

 

By