Čestitka ministra Maleševića pozorišnim stvaraocima

Povodom Svjetskog dana pozorišta, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske dr Dane Malešević uputio je čestitku svim pozorišnim kućama u Republici Srpskoj.

„Svim pozorišnim stvaraocima, glumcima i drugim stručnjacima u oblasti pozorišne umjetnosti upućujem najiskrenije čestitke povodom 27. marta – Svjetskog dana pozorišta“, istakao je ministar Malešević u čestitki.

On je poručio da je dan u kojem cijeli svijet slavi ljepotu i bitnost stvaranja pozorišne umjetnosti, prava prilika da podsjetimo na važnost umjetnosti kao iskonske ljudske potrebe utkane u temelje čovječanstva.

„Upravo je u svojoj ovogodišnjoj poruci povodom ovog važnog praznika pozorišta na to podsjetio i britanski stvaralac Sajmon Mekbarni i pozvao pozorišta sa svih meridijana da se opomenu na sopstvenu bitnost. Nema sumnje da će ova poruka naći odjeka na svakoj sceni i među publikom“, istakao je ministar Malešević.

On je poručio da nas ponosnim čini angažovanost i spremnost pozorišnih stvaralaca u Republici Srpskoj da daju svoj doprinos ovom prazniku iskazujući sopstvene potencijale.

„Ti potencijali su izuzetni, što se potvrđuje i na međunarodnoj sceni, a što nas posebno raduje“, naglasio je ministar Malešević.

On je poželio publici novi doživljaj pozorišta, glumcima nezaustavljivi polet a sve pozvao da uživaju u ljepoti stvorenog i odigranog na pozorišnoj sceni u Republici Srpskoj.

By